Dämmklinker Gevelisolatie Systeem

Dämmklinker Gevelisolatie Systeem

Algemeen

Geïsoleerde gevels met echte steenstrips

Dämmklinker is een warmte-isolerend geïntegreerd systeem met echte steenstrips. Gebouwisolatie, goedgekeurd door het Deutsches Institut für Bautechnik.

In vergelijking met conventionele gevelsystemen met stuclaag of volledige klinkers heeft het aanzienlijke voordelen.

Het Dämmklinker-systeem is zeer warmte-isolerend en bespaart tot 60% energiekosten, afhankelijk van het ontwerp, de staat en de isolatiewaarde van de bestaande bouwstof.

De keramische bekleding maakt het systeem onderhouds- en renovatievrij en de onderhoudskosten van de gevel zijn, in tegenstelling tot stuc- of geverfde gevels, vrijwel nul.

Het systeem van Dämmklinker is ondergebracht ten behoeve van garanties bij: Stichting Gevelgarantie.


Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Afhankelijk van nieuwbouw of woningverbetering zijn de volgende stappen selectief van toepassing. De ondergrond moet vrij zijn van adhesie-reducerende componenten. Dit zijn losse oude pleisterresten, verfresten, stof, vuil en olieachtige stoffen. Zwaar absorberende en schurende ondergronden bereiden wij voor met met Dämmklinkerdiepgrond of -primer. Vervolgens mengen wij de Dämmklinker lijm en brengen deze aan volgens de kraal-punt-methode (zie afbeelding) of in de kambed-methode aan de onderzijde van de isolatiepaneel. De gecoate plaat wordt stevig tegen de muur gedrukt.


Stap 2: Isolatie bevestigen

Na het drogen van de lijm (na minstens 24 uur bij + 20 ° C) worden de isolatieplaten met schroef- of slagpluggen extra bevestigd.(gemiddelde van middenveld en randgebied, aantal afhankelijk van windzone en bouwhoogte). Om dit te doen boren wij 8 mm gaten door de isolatiepaneel in de ondergrond en plaatsen wij de pluggen in de geboorde gaten en verankeren deze stevig in de muur. Om te voorkomen dat de isolatieplaten op de hoeken van het gebouw worden verbogen, moet daar het aantal pluggen worden vergroot.

Belangrijk: de verankeringsdiepte is afhankelijk van de gebruikscategorie, maar minimaal 25 mm.


Stap 3: Contactlaag aanbrengen

Wij brengen DK-lijmmortel met een sterke druk aan op de isolatiepaneel om vervolgens met een getande lijmkam het lijm-bed te maken.

Lijm op de steen strips aanbrengen

Wij brengen een dunne laag DK-lijmmortel aan met de overeenkomstige troffel op de volledige achterkant van de steenstrip (Buttering-Floating methode). Steenstrips plaatsen

De met lijm ingesmeerde steenstrip worden stevig in het voorbereide lijm kambed gedrukt. Het verdere leggen moet altijd in verband gebeuren.


Stap 4: Hoekstrips plaatsen

Het aanbrengen van de lijm en plaatsen van de strips zoals in de vorige stap waarbij wij vanuit de hoek beginnen om in het juiste verband te blijven.


Stap 5: Voegen

Na volledige droging (ten minste na 48 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur) beginnen wij met het voegen. Voegmortel is aan te passen in elke gewenste kleurstelling.